August/September Wrap-Up & October TBR || 2015

Не знам как и кога минаха август и септември и как вече трета седмица ходя ходя на училище, но както и да е. Преди да споделя какво съм чела през изминалите два месеца искам да ви се извиня за това, че не съм публикувала почти нищо от един месец, но бях на море и не си взех лаптопа, после просто си ме мързеше, а накрая започнах и училище. Но сега да започваме с книгите!

Освен прочетените 4 книги през BookTube-A-Thon-а, през август прочетох още две книги.

151479z - Copy

Няколко дена след маратона довърших „Морето на чудовищата“ на Рик Риърдън. Прекрасно продължение на първата книга от поредицата, в която се включва и един нов герой, към който лесно може да се привържете :).

download

След това завърших последната публикувана книга от поредицата „Песен за огън и лед“, а именно – „Танц с дракони“ на Джордж Р. Р. Мартин, която малко бях зарязала заради BookTube-A-Thon. Книгата много се различава от 5 сезон на сериала, а краят те караше да се надяваш на още няколко страници от книгата, за да разбереш какво се случва с някои от героите. Едва ли ще направя ревю на книгата поради причината, че е доста обемиста и е в средата на поредица, а и мисля, че по-скоро ще се превърне на дискусия върху героите.

Сега и аз съм в отбора на чакащите за „Ветровете на зимата“, за която има слухове, че ще излезе през пролетта на 2016 и то дори преди 6 сезон на Game of Thrones! Дадох на книгата 5/5, но оценката ми е по-скоро 4.5/5, защото имаше доста моменти, на които според мен беше обърнато твърде голямо внимание и които бяха скучни за мен.

643611zВ края на месец август започнах и „Скитница“ на Стефани Майър. В началото беше добре, но започна да ми доскучава по едно време и затова я оставих, за да не попадна в reading slump. Но през средата на септември отново я започнах и сега съм на средата на книгата.

65818z

След като зарязах „Скитница“ в края на август започнах „Можеш ли да пазиш тайна?“ на Софи Кинсела и я завърших началото на септември. Не е най-поучителното четиво и ако очаквате да научите нещо от него то това не е вашата книга. Това е една разтоварваща леко глупава на моменти, но много забавна книжка. В нея се запознавате с Ема, която като всеки друг има свои тайни. Но тъй като има фобия от летенето със самолет, тя ги разказва на непознатия на съседната седалка. А той, разбира се, не се оказва напълно непознат.

Книгата е разказана от гледната точка на главната героиня, която на моменти е доста простоватичка, но изказванията и са доста смешни и забавни. Дадох на книгата 4/5 звезди, защото краят не ми хареса и ми се стори доста прибързан.

9789542705215

Веднага след като завърших чиклита се върнах към Пърси Джаксън. „Проклятието на титана“ е интересно продължение на поредицата. След появата на новия герой в края на „Морето на чудовищата“ историята продължава. Срещаме с още един нов герой, който не е точно дете, а един от главните персонажи през голяма част от книгата. Може да очаквате ревю много скоро!

9789542710127

Тъй като свърших „Проклятието на титана“ докато бях на море нямаше какво друго да чета, а и вместо това бях прочела няколко страници от „Скай“ реших да я завърша. Не мислех, че ще ми хареса особено, заради цялота ново-момиче-здрач-наподобяваща тема, но се оказа доста приятно. Не беше нищо невероятно и гениално измеслено, но си имаше собствен чар и интересна история за целия свят на савантите (за ревю тук).

41fz+8kDsOL

Challenging Zed е малка книга, която се можете да прочетете само в електронен вариант, тъй като е само 32 стр. Тя е нещо като продължение, но не точно, защото в нея четете началото на „Скай“, но е от гледната точка на Зед (за ревю тук). 

Това са книгите, които прочетох през август и септември, а сега да преминем и към тези, които смятам да прочета през октомври.

Първо искам да дочета „Скитница“, защото я „чета“ от повече от месец и започва да ми писва, а пък не искам да я оставям недовършена и да чета нещо друго.

prezvselenata3

Също така изкам да прочета „През вселената“ на Бет Ревис.

Изминали са двеста години, откакто седемнайсетгодишната Ейми е напуснала Земята заедно с родителите си. Космическият кораб „Благословеният“, който ги отнася все по-навътре в космическото пространство, е с размерите на цяла държава и е един затворен в себе си свят. Ейми е потопена в дълбок сън в криогенна камера и е предвидено да се събуди на нова планета. Но най-неочаквано някой започва да изключва камерите, обричайки замразените пътници на смърт. Ейми оцелява на косъм, но се озовава сама сред враждебно настроени непознати в затвореното пространство на кораба, където всичко ѝ е чуждо. Ще съумее ли Ейми не само да оцелее, но и да поведе кораба и пътниците му към ново бъдеще?

УЖАСЯВАЩ И ОЧАРОВАТЕЛНО КЛАУСТРОФОБИЧЕН ШЕДЬОВЪР, НАПОЛОВИНА НАУЧНОФАНТАСТИЧЕН, НАПОЛОВИНА ДИСТОПИЧЕН, НО БЕЗ СЪМНЕНИЕ БРИЛЯНТЕН!
В. „НЮ ЙОРК ТАЙМС“

Книгата е бестселър на в. „Ню Йорк Таймс“.

Книгата е любима на няколко известни BookTuber-и. Всъщност това е трилогия, от която на български е преведена само тази първа книга, защото явно не е популярна и търсена в България, а и я взех намалена от 16 на 5 лева.

a9ba7ed562f75127618f3f42264a39e0

Следващата книга е „Кървава луна“ на Бенджамин Пърси.

Всяка тийнейджърка си мисли, че не е като другите. Но когато правителствените агенти разбиват вратата на Клеър Форестър и убиват родителите и, тя разбира колко различна е наистина. Патрик Гембъл с нищо не е по-необикновен от останалите до деня, в който се качва на самолета и часове по-късно излиза от него като единствен оцелял пътник. И като герой. Президентът Чейс Уилямс се заклева да изличи заплахата за нацията, ала електоратът не знае, че той се е превърнал в това, което се е заклел да унищожи. Всички са въвлечени във война, която до този момент е била контролирана със закони, насилие и наркотици. Но назрява метеж, който ще причини разруха, загуби и трагедии. Нощта на кървавата луна идва. И тогава ще се появи един неузнаваем, кошмарен свят, в който ще започне битката за човечеството. Новият необикновен, свръхестествен трилър на Бенджамин Пърси е комбинация от история и странна художествена измислица, които сякаш вдигат огледало пред съвременна Америка, за да отразят страховете и предразсъдъците и.

Звучи обещаващо и интересно и се надявам и да ми хареса. Мисля, че става дума и за някакви свръхестествени сили, но не съм много сигурна.

9789542705437

Ииии последната книга е „Битката за лабиринта“ на Рик Риърдън. Сигурно се чудите защо толкова протакам с довършването на тази поредица, в която книгите дори не са толкова големи, а са по 200/300 страници. Причината е, че прочетох първите 3 книги на електронен носител, а в същото време четях и „Песен за огън и лед“, а и си бях взела и 4 други книги, които са споменати по-горе в TBR-а (+“Скай“), за които си обещах да ги прочета преди да си купя нова книга. Но мисля този месец да продължа или дори да завърша „Пърси Джаксън и боговете на Олимп“!

Надявам се да успея да прочета 4те книги през този месец след като входните ми минха, а сигурно днес ще си получа и двойката по математика, но както и да.Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s