„Морето на чудовищата“ на Рик Риърдън || Ревю #2

151479z - Copy

Оригинално заглавие: The Sea of Monsters

Автор: Rick Riordan

Страници (българско издание)288

Цена: 9.90лв.

Издателство: Егмонт

След като Пърси се връща при майка си за следващата учебна година той си намира нов приятел – Тайсън. Всички странят от него, защото е странен, глупав и бездомен, а в новото частно училище всички деца са богати. Цялата година минава успешно, но в последния ден се появят канибали, които искат да убият Пърси. Тогава Тайсън спасява живота му и Анабет също се появява. Тримата тръгват към Лагера на нечистокръвните и разбират, че елата на Талия е била отровена, а заради това и защитата на лагера отслабва. Обявява се подвиг, на който Пърси не е изпратен, за да се намери предмета, чиято сила ще спаси дървото. Той много иска да отиде, но не само заради елата, а и защото Гроувър е попаднал в опасност по време на търсенето на Пан. Тримата тръгват с помощта на един от боговете към Морето на чудовищата, където ще намерят Пан и това, което ще спаси лагера.

Тази книга беше добра колкото първата, въпреки че нямаше толкова забвни случки, но мислите на Пърси са си забавни така, че това не беше проблем. В книгата се разбира малко повече от историята на Анабет, а в края се появява още един нов и вълнуващ герой. Новите герои са Тайсън, който е много мил с Пърси и Тантал, който е доста изнервящ, но не присъства много в книгата. Дадох и 5/5 звезди.

!!!ВНИМАНИЕ!!!СПРИ ДА ЧЕТЕШ, АКО НЕ ИСКАШ СПОЙЛЕРИ!!!

!!!ВНИМАНИЕ!!!СПРИ ДА ЧЕТЕШ, АКО НЕ ИСКАШ СПОЙЛЕРИ!!!

!!!ВНИМАНИЕ!!!СПРИ ДА ЧЕТЕШ, АКО НЕ ИСКАШ СПОЙЛЕРИ!!!

В началото си мислех, че Тайсън е някой от лагера или работи при боговете, които са го пратили да наглеждат Пърси. Какво се оказа – той е циклоп и на всичкото отгоре е брат на Пърси. Как Посейдон е успял да има дете с някаква сила? Смятах, че той е напълно излишен герой, но начинът, по който Риърдън успява да развие връзката между него и Пърси, е просто невероятен. А главата, в която Тайсън му дава часовника, който се оказва щит, е много мила.

Мислих, че Хермес ще подмами и излъже Пърси, както направи сина му Люк, но той е много по-готин и всичките му дарове се оказаха много полезни за героите. А Марта и Джордж супер!

Клариса се държа малко глупаво на броненосеца, но явно тя ще е неразбраният лош герой, който има проблеми с баща си, и затова си го изкарва на другите и се прави на голяма работа.

В главата с Цирцея ми беше много притеснено, защото усещах, че нещо не е наред, а и бях 99% убедена, че тя е чудовище. И бях права. Цирцея е магьосница и когато даде на Пърси шейка мислено му крещях да го остави и колко глупав е, че още не си е взел поука от многобройните злодеи изпречили се на пътя му. Добре, че е Анабет да го спасява.

След като прочетох описанието на пънкарското момиче в съня на Пърси, веднага разбрах, че това е Талия. Поне в съня изглеждаше добра и благонадеждна (в смисъл, че няма да предаде Олимп), но ще видим какво става в следващите книги.

Главата със Сцила и Харибда е толкова добре написана и всичко е толкова истинско, а идеята за острова на Полифем да бъде Бермудския триъгълник е невероятна.

Това е от мен, а скоро може да очквате и ревю на „Проклятието на титана“!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s