Терминология

Реших да нарека тази страница „Терминология“, защото тук ще напиша какво означават всички съкращения и думи на английски, които ще виждате в постовете ми.

BOOKTUBE – Това е общността в YouTube, която прави клипове свързани с книги, четене и т.н. Българските BookTuber-и за сега са Никола СтанчевLoveLife&BooksStefi Booktopolis и IvShadow. Чуждестранните BookTuber-и са много повече и няма да мога да изредя всички затова ще споделя моите любими, а те са именно: Little Book OwlJoelBooks, polandbananasBOOKS, jessethereaderabookutopia и др.

BOOK HAUL – В такива постове ще ви показвам книгите, които съм придобила. Това може да се прави по месец, сезон и т.н. За жалост няма да съм много редовна с такива постове, тъй като не си купувам книги толкова често и чета повече в е-формат. Въпреки че много искам някога да имам голяма библиотека, но ще видим :D.

WRAP-UP – В тези постове ще споделям книгите, които съм прочела през изминалия месец, както и кратко ревщ за тях. Това също може да се прави и за даден сезон, година и т.н.

TBR – Съкратено е от to be read, което в буквален превод означава да се прочете. Аз лично мисля да го правя месечно, но отново може да се прави по сезон, година и т.н.

READ-A-THON – Това е маратон по четене, който може да бъде 24 часа или няколко дни.

READING SPRINT – Това е спринт по четене. В даден период от време (напр. 30/45/60 минути) само се чете. Обикновено такива спринтове се организират в Twitter, а също така са включени и в маратоните по четене.

READING SLUMP – Когато просто не можеш да четеш и никоя книга не е достатъчно добра, за да те накара да я прочетеш до край.

За сега се сещам само за това, ако се сетя за още нещо или някой има въпрос към нещо ще го добавя тук.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s